Iets voor jou? Gratis ontwikkeladvies - VISA Skip to main content
ontwikkeladvies

Iets voor jou? Gratis ontwikkeladvies

Tot mijn spijt heeft het ministerie van SZW op 2 september laten weten dat veel sneller dan verwacht het maximum aantal registraties voor het gratis ontwikkeladvies is bereikt. Je kunt je per direct helaas niet meer aanmelden voor een gratis ontwikkeladvies. Misschien wordt de regeling alsnog uitgebreid of herhaald. Hou het in de gaten.

Dit was de regeling:

Werkenden en werkzoekenden kunnen zich aanmelden voor een kosteloos ontwikkeladvies bij een loopbaancoach. Het kabinet stelt hiervoor subsidie beschikbaar vanuit NL leert door, een aan de NOW verwante regeling.

Van 1 augustus tot en met 31 december is het mogelijk een ontwikkeladvies aan te vragen bij een gekwalificeerde loopbaancoach (VISA Vaart in Samenwerken bijvoorbeeld). Het ontwikkeladvies is gratis omdat dit valt binnen de ‘Tijdelijke subsidieregeling NL leert door met inzet van ontwikkeladvies’ van minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

De subsidieregeling is een aanvullende regeling bij het tweede tijdvak van de tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW). Werkgevers die gebruikmaken van de NOW 2.0, hebben een inspanningsplicht hun werknemers te stimuleren aan scholing te doen of een ontwikkeladvies te vragen. Het kabinet ondersteunt werkgevers en werknemers hierbij met de regeling ‘NL leert door’.

Ontwikkeladvies helpt bij verkennen arbeidsmarkt

Alle werkenden, waaronder flexwerkers en zzp’ers, en mensen die op zoek zijn naar een baan, kunnen een gratis ontwikkeladvies aanvragen. Iedereen vanaf 18 jaar tot de AOW-gerechtigde leeftijd (in 2020 en 2021 66 jaar en 4 maanden) komt in aanmerking. Het ontwikkeladvies geeft je inzicht in je mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Daarnaast helpt de loopbaancoach je bij het kiezen van de juiste opleiding en bij het zoeken naar ander werk en het solliciteren. Dit moet jou beter voorbereiden op de toekomst, mocht je je baan verliezen vanwege de coronacrisis. Om deel te nemen aan een ontwikkeladviestraject, meld je je aan bij een gekwalificeerde loopbaancoach (bel 0622518551 of stuur  een bericht via: https://vaartinsamenwerken.nl/contact/

Lees hier hoe een traject er bij mij uitziet

 

Een aantal van de organisaties die kozen voor mijn coaching

Wil jij ook weten wat Marion te vertellen heeft?

Vul hieronder je gegevens in en ontvang gratis nieuwe updates