PERSOONLIJKE COACHING OUTPLACEMENT

GA DOELGERICHT AAN DE SLAG MET HET VINDEN VAN EEN NIEUWE BAAN

Om diverse redenen kun je op zoek gaan of moeten naar een andere baan. Bij outplacement komen jij en jouw werkgever overeen dat je op zoek gaat naar een andere baan, soms zelfs een andere richting, en dat je niet meer terugkeert op je oude werkplek. Outplacement wordt vaak aangeboden in geval van een  reorganisatie, een onoplosbaar arbeidsconflict of bij een vastgelopen carrière.

RESULTAAT

Dit traject levert je meer op dan een nieuwe baan. Voordat we starten met de sollicitatiebegeleiding, krijg je meer zelfinzicht, kom je in je kracht en formuleer je naar wat voor baan je op zoek gaat. Het is goed om daar bij stil te staan, want misschien wil je dit moment wel aangrijpen om iets anders te gaan doen!

Ontwikkeling NAAR een baan, de resultaten:

 • Je weet wat je wilt en formuleert wat de ingrediënten zijn van jouw droombaan
 • Je hebt inzicht in jouw kwaliteiten en valkuilen
 • Je doorbreekt patronen die doorgroei in de weg staan
 • Je hebt inzicht in je opleidings- of scholingsbehoefte
 • Je hebt een sterke (online) identiteit en weet hoe je jezelf kunt profileren
 • Je hebt een modern en opvallend cv
 • Je kunt een onderscheidende sollicitatiebrief schrijven
 • Je hebt handvatten om gemakkelijker te netwerken
 • Je bent optimaal voorbereid op je sollicitatiegesprek.

INHOUD EN WERKWIJZE

Naar aanleiding van jouw behoeften, wensen en budget vullen we een traject in dat de grootste kans op nieuw werk biedt. Helemaal op maat. Dit traject stellen we samen uit de volgende modules:

Persoonlijke kracht: 

Zelfvertrouwen krijgen door kwaliteiten en talenten optimaal in te zetten en belemmeringen leren los te laten. Omgaan met afwijzing en indien nodig verwerken verlies baan.

Droombaanprofiel: 

Een praktische methode waarbij op één A-viertje wordt geformuleerd: persoonlijke stijl, voorkeuren werkomgeving, motivatie en drijfveren, vaardigheden en ontwikkelpunten.

Opvallen bij solliciteren: 

Op zoek gaan naar geschikte vacatures en krachtig solliciteren. Onderscheidend zijn met brief én cv.

Gevonden worden via Social Media:

Je bouwt een sterk LinkedIn profiel en ontdekt hoe Social Media jouw sollicitatie kan versterken.

Gebruik maken van netwerk: 

Ontwikkelen netwerk en inzetten voor sollicitatie.

Goed sollicitatiegesprek: 

Training sollicitatiegesprek. Met nuttige tips, do’s en dont’s.

 

Hoe we de inhoud van coaching vormgeven hangt af van jouw coachvraag. Die gaan we samen formuleren. In persoonlijke gesprekken combineren we (afhankelijk van de coachvraag en jouw situatie op dat moment) diverse werkwijzen en werken we met verschillende methodieken, dit kunnen zijn: Myers-Briggs Type Indicator (MBTI®)Krachtgericht Coachen – kernreflectie, Zijnsgericht CoachenDroombaanprofiel en Intervisie en LEGO Serious Play. Ook thuis word je aan het werk gezet met opdrachten voor momenten van reflectie.

OPBOUW EN DUUR

Het traject bestaat uit 15 persoonlijke gesprekken die om de week plaatsvinden op mijn kantoor in Oss. In sommige gevallen kunnen we een locatie zoeken bij jou in de buurt. Tijdens het traject krijg je ook telefonische support als je een brief wilt schrijven of op gesprek mag. Of het dan weekend is of avond, maakt niet uit.

WIE BEN IK EN WAAROM ZOU JE VOOR MIJ ALS COACH KIEZEN?

Ik ben Marion Muller, eigenaar van VISA, Vaart in Samenwerken en erkend coach voor professionals. Ik ondersteun organisaties bij de ontwikkeling van mensen en teams. Als manager en later als algemeen directeur van een adviesorganisatie bouwde ik vijftien jaar ervaring op als leidinggevende en werkgever. Sinds 2011 ben ik loopbaancoach (geregistreerd bij NOLOC), executive coach en teamcoach. Mijn expertise ligt op het vlak van mensen in organisaties. Mijn passie: “Meer uit mensen halen”. Ook op interim-basis zet ik me als bedrijfscoach graag in om de mensen (o.a. bij reorganisatie, fusie of bij nieuwe samenwerkingsvormen) wendbaar en krachtig te houden. Medewerkers en leidinggevenden krijgen handvatten voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

Ik volgde diverse coachopleidingen, o.a. van Fred Korthagen, Krachtgericht en Zijnsgericht Coachen. Ik ben geboeid door zijn krachtige methodiek en overtuigd van het zelfregulerend vermogen van mensen. Ik ben gecertificeerd MBTI- trainer-coach.

De volgende zaken spelen een belangrijke rol:

 • Ik heb bewezen succes in het begeleiden van medewerkers naar een nieuwe baan;
 • Ik heb een breed netwerk waar je gebruik van kan maken;
 • Ik coach op een positief kritische manier zodat je:
  • Jezelf beter leert kennen en beter in staat bent tot zelfreflectie;
  • Geholpen wordt bij het nemen van beslissingen in de loopbaan;
  • Optimaal voorbereid bent op sollicitatiegesprekken;
  • Geholpen wordt bij het opstellen van een ontwikkelings- en/of (om)scholingsprogramma.

Bel me voor een gratis adviesgesprek (06 22 51 85 51) of ga naar het contactformulier.