Loopbaancoaching en persoonlijke ontwikkeling

Loopbaancoaching & Outplacement Persoonlijke ontwikkeling

Vandaag weer een coachtraject afgerond. Een bijzonder traject dat begon als loopbaancoaching en door alle ontwikkelingen binnen de organisatie overliep in persoonlijke coaching. Hieronder beschrijft ze hoe ze het coachtraject heeft ervaren.

Welke doelstellingen had je bij aanvang van het coachtraject?

Door middel van het loopbaancoaching traject wilde ik ontdekken wat ik in de toekomst met mijn huidige baan wil. Wil ik bij mijn huidige werkgever blijven? Of wil ik het juist er buiten zoeken.
Het traject is omgezet naar een stukje persoonlijke coaching. Dit doordat ik tegen zoveel dingen bij mijn huidige werkgever aanliep tijdens de reorganisatie. En mij hierin ook niet gehoord voelde.

Welke doelstellingen heb de afgelopen periode gerealiseerd?

Door de loopbaancoaching kwam ik erachter aan welke voorwaarden mijn baan en collega’s moesten voldoen. Dit was meteen een eyeopener, want een aantal punten veroorzaakten dus ook mijn persoonlijke irritaties.
Voorbeeld: Ik wil graag werken met kundige mensen. En in de praktijk miste ik die. Wat bij mij veel irritaties opwekte. En dit werd van kwaad tot erger.
Tevens heeft het traject mij geholpen hoe ik hier mee om moet gaan.
Ik merk nu dat ik het probleem veel beter daar kan laten waar het thuis hoort. Dat ik het veel makkelijker los kan laten.

Wat vond je de meerwaarde van gecoacht te worden?

Het is prettig dat je door dit traject ontdekt wat je sterke en minder sterke kanten zijn. Dat het duidelijker wordt wat je verwacht van je baan, je collega’s, je verantwoordelijkheden en van je leidinggevende. Tevens is het prettig om je complete verhaal te kunnen vertellen, zonder dat daar een oordeel over wordt gegeven.

Wat vond je sterke punten aan de manier van coachen?

Op het moment dat het loopbaan coaching traject omgezet werd naar persoonlijke coaching kreeg ik alle ruimte om mijn verhaal te vertellen. Dat had ik ontzettend hard nodig. Alles van me af praten. Op dat moment waren de opdrachten ook niet meer nodig.
Tevens vond ik het heel prettig dat ik geholpen werd met het voorbereiden van het gesprek tussen mij en en een collega. De hulp dat mijn emoties werden omgezet naar feiten.

Wat had de coach kunnen doen om het traject voor jou nog effectiever te maken?

Voor mij was het traject goed, dus hier heb ik geen aanvulling op.

Welke aandachtpunten zie je voor jezelf het komende jaar?

Ik laat de verantwoordelijkheden liggen waar ze thuis horen. Ik ga geen bordjes meer omhoog houden. Iedereen is hiervoor zelf verantwoordelijk.
Het enige wat ik kan doen in signaleren, maar verder houd het dan op. Ik steek energie in collega’s waar ik prettig mee samen werk. Anderen laat ik links liggen.
Ik houd me bezig met mijn taak. Maar ben nu wel bezig om dit alleen te doen tijdens werktijd. Niet meer in vrije tijd. En dat geeft ook ontzettend veel rust.
Ik heb een paar fijne collega’s om me heen waar ik mezelf ontzettend goed kan spiegelen. Dat is iets wat ik echt nodig heb.

M.L.

Ga terug