Skip to main content
typen

Meest gemaakte fouten sollicitatiebrief

1. Met stip op één: type- en taalfouten in je sollicitatiebrief

Als je sollicitatiebrief ook maar één taalfout of een halve zin bevat, kun je het vergeten. Je brief wordt onmiddellijk weggelegd. Het risico dat je taalfouten maakt, loop je vooral bij het solliciteren per e-mail en het invullen van sollicitatieformulieren. In de snelheid vergeet je je brief of het formulier goed te controleren. Laat je sollicitatiebrief of het ingevulde formulier dus altijd door iemand nalezen.

2. Brief is een rommeltje

Behalve foutloos, moet je sollicitatiebrief er verzorgd en overzichtelijk uitzien. Recruiters gebruikt ‘m als eerste selectiecriterium. Een onoverzichtelijk indeling, teveel tekst, twee regels op een apart velletje omdat ze niet meer op de vorige pagina pasten: het zijn allemaal redenen om een brief direct in de prullenbak te gooien.

3. De brief ‘verkoopt’ niet

Sollicitatiebrieven zijn vaak te weinig ‘verkoopgericht’. Ze gaan te veel over jou, de sollicitant zelf en te weinig over wat men zoekt. Probeer jezelf te verkopen door je capaciteiten te koppelen aan de behoeften van de organisatie waar je solliciteert. Dan pas kun je overtuigen met je sollicitatiebrief.

Een aantal van de organisaties die kozen voor mijn diensten

logo de bolderik
logo area

Wil jij een gratis abonnement op mijn tweemaandelijkse ‘Updates’?

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte van persoonlijke en teamontwikkeling. Afmelden kan altijd weer.