Skip to main content

Studiekeuze

Studiekeuze

Je staat voor een belangrijke keuze: je zit in het voorlaatste jaar van de middelbare school en hebt geen idee welke opleiding je wilt gaat doen. Of je rondt binnenkort je MBO- of HBO-opleiding af en wil graag verder studeren. Het is moeilijk om in je eentje wijs te worden uit de vele mogelijkheden en te weten te komen wat je wilt. Je hoeft het niet alleen te doen. Ik help je graag!

Hoe ziet coaching studiekeuze eruit?

We starten altijd met een gratis kennismakingsgesprek. In dit gesprek gaan we in op jouw specifieke vraag, je verwachtingen en vertel ik je over mijn werkwijze.

Als je besluit door te gaan met het traject, kijken we eerst naar wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. We kijken ‘over de opleiding heen’ naar je toekomstige baan en maken een ‘Droombaanprofiel’. Het traject bestaat uit een aantal gesprekken. Je maakt thuis opdrachten (geen testen) en die bespreken we. De gesprekken zijn ontspannen en informeel.

Samen kijken we welke opleidingen of toekomstige banen jou aanspreken. Vervolgens kijken we of het beeld dat je van een opleiding hebt klopt met de werkelijkheid. Zo weet je zo goed mogelijk wat je kiest. In circa 7 gesprekken maak je een bewuste, weloverwogen studiekeuze. Je herkent jezelf in je studiekeuze en bent gemotiveerd om te gaan studeren.

Dit levert het op:

  • Met wie je bent, wat je wilt en kunt, formuleren we op 1 A-viertje jouw eigen ‘Droombaanprofiel’.
  • Je zelfvertrouwen groeit;
  • Je bent in staat een gefundeerde studiekeuze te maken;
  • Je bezoekt doelgericht open dagen en gaat meelopen;
  • Vanuit mijn netwerk leggen we contact met professionals die jouw keuze ook maakten en ga je met hen in gesprek;
  • We bereiden je motivatie, pitch of selectiegesprek voor.

 

Een aantal van de organisaties die kozen voor mijn diensten

logo area

Wil jij een gratis abonnement op mijn tweemaandelijkse ‘Updates’?

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte van persoonlijke en teamontwikkeling. Afmelden kan altijd weer.