Skip to main content

Hoe ziet een ontwikkeladvies eruit?

1 december is er weer een nieuwe subsidieronde gestart. Als ik je geregistreerd heb, kun je het volgende traject verwachten

Ben je aan het denken over een nieuwe baan? Maar wat voor werk past bij je? Wat wil je eigenlijk? En op welke banen sluit jouw kennis en ervaring aan? In een ontwikkeladvies bij mij help ik je deze vragen te beantwoorden. Voor diegenen die zich al aangemeld hebben kost dat niets: ik regel de subsidieaanvraag voor je.

Waarom een ontwikkeladvies?

Door de coronacrisis hebben sommige bedrijven en sectoren het heel zwaar. Andere hebben juist meer werknemers nodig. Om werkgevers én werknemers te helpen, heeft de overheid een subsidie voor ontwikkeladvies in het leven geroepen: NL Leert Door.

Met deze subsidie kun je een ontwikkeladvies aanvragen. In een ontwikkeladvies ontdek je wat voor werk bij je past, wat je nog zou willen leren én wat je mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt van nu. Zo kun je makkelijker een volgende stap zetten in de zoektocht naar werk waar je blij van wordt. Of dat nu in hetzelfde bedrijf is of juist heel ergens anders.

Is een ontwikkeladvies iets voor jou?

Je kunt gebruikmaken van het ontwikkeladvies als je:

  • Een (andere) baan nodig hebt en wilt weten wat je mogelijkheden zijn
  • Twijfelt over of je huidige baan nog wel bij je past
  • Wilt weten waar je mogelijkheden en kansen liggen voor in de toekomst
  • Het gevoel hebt dat je jouw talenten te weinig gebruikt
  • Een ander loopbaanvraagstuk hebt

Belangrijk is dat je tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd bent en een relatie hebt tot de arbeidsmarkt. Of je nu werknemer, ZZP’er, ondernemer, flexwerker of werkzoekende bent. Het maakt niet uit of jouw organisatie is getroffen door de crisis of dat de wens om je te oriënteren puur vanuit jezelf komt: door de subsidie is het ontwikkeladvies gratis voor iedereen.

Mijn ontwikkeladviestraject stelt je in staat om met een frisse blik naar je toekomstige mogelijkheden te gaan kijken. Je krijgt inzicht in wie je bent, wat je wilt, wat je kunt en wat je ontwikkelpunten zijn. Bovendien krijg je meer inzicht in je huidige arbeidsmarktkansen.

Na afloop van het traject heb je helder waar jouw mogelijkheden voor werk liggen en hoe je daar verder richting aan kan geven. Je sluit het traject af met een concreet ontwikkelplan en met energie om stappen te zetten!

Hoe werkt een ontwikkeladvies bij mij?

In het ontwikkeladviestraject voeren we vier een-op-een gesprekken. Samen kijken we naar je huidige werk, naar wat je kunt, wat je leuk vindt, en naar wat je in de toekomst zou kunnen. Daarnaast krijg je een arbeidsmarktscan, waarbij wordt gekeken naar reële opties op de arbeidsmarkt met jouw kennis en ervaring.

Ik help je om nieuwe plannen in gang te zetten. Aan het einde krijg je een verslag van de gesprekken en heb je zelf een actie-/ontwikkelplan geschreven waar je de komende tijd aan kunt werken. Tijdens de gesprekken komt het volgende aan bod:

  • Situatieschets, arbeidsmarktscan en bewustwording van de eigen situatie en toekomstperspectieven;
  • Jouw persoonlijke profiel: wie ben je, wat kun je, wat wil je, wat wil je ontwikkelen;
  • Toekomstoriëntatie;
  • Persoonlijk advies over financiële, persoonlijke en juridische consequenties en zicht op instanties of websites waar kennis over deze zaken te vinden is;
  • Een ontwikkelplan voor jezelf.

Helaas is de subsidiepot inmiddels leeg. Maar misschien wil jouw werkgever investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling en jouw loopbaan.  Meld je dan meteen bij me aan voor een vrijblijvend gesprek. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

 

 

Een aantal van de organisaties die kozen voor mijn diensten

Wil jij een gratis abonnement op mijn tweemaandelijkse ‘Updates’?

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte van persoonlijke en teamontwikkeling. Afmelden kan altijd weer.