Skip to main content

Hoe een carrièreswitch altijd mogelijk is

Van Financieel Adviseur naar woningcorporatie: Hoe een carrièreswitch mogelijk is

Als loopbaancoach word ik blij als ik mensen mag begeleiden die een nieuwe richting willen inslaan in hun loopbaan. Een van mijn coachees, Lisa, stond voor zo’n keerpunt in haar carrière. Als ervaren Financieel Adviseur bij een consultancybureau voelde ze dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Haar doel? Een carrière bij een woningcorporatie.

Deze verandering bracht verschillende uitdagingen met zich mee, maar met de juiste begeleiding en strategieën kon Lisa succesvol de overstap maken. Hieronder deel ik enkele inzichten en stappen die ze heeft genomen om haar doel te bereiken:

1. Zelfreflectie en doelbepaling

Lisa begon haar reis door diep in zichzelf te graven en haar ware passies en interesses te ontdekken. Met behulp van mijn DroomBaanProfiel-methode stelde ze zichzelf steeds de cruciale vraag: “Waar ligt mijn hart echt?” Door deze zelfreflectie kon ze een duidelijk beeld krijgen van de richting die ze wilde inslaan in haar carrière.

2. Onderzoek naar de doelindustrie

Een grondig begrip van de doelindustrie is essentieel voor een succesvolle carrièreswitch. Lisa nam de tijd om uitgebreid onderzoek te doen naar de woningcorporatiebranche, inclusief het bestuderen van verschillende corporaties, hun missies en waarden. En ze deed onderzoek naar de mogelijke functies en kwam uit op manager Bedrijfsvoering. Dit onderzoek hielp haar om te begrijpen hoe haar vaardigheden en ervaringen konden bijdragen aan deze sector.  Daarnaast kreeg ze inzicht in de vaardigheden die ze kon inzetten (overdraagbare vaardigheden) en welke ze nog moest ontwikkelen:

Overdraagbare vaardigheden:

  • Financiële expertise

Als Financieel Adviseur heeft ze sterke financiële vaardigheden ontwikkeld, zoals budgettering, rapportage en financiële analyse, die nuttig kunnen zijn in een rol als bijvoorbeeld manager Bedrijfsvoering bij een woningcorporatie.

  • Klantrelatiebeheer

Ze is gewend om relaties met klanten te onderhouden en hun behoeften te begrijpen. Deze vaardigheden komen van pas bij het samenwerken met verschillende belanghebbenden binnen een woningcorporatie.

Te ontwikkelen vaardigheden:

  • Scope van verantwoordelijkheden

De rol van manager Bedrijfsvoering bij een woningcorporatie omvat doorgaans bredere verantwoordelijkheden dan die van een Financieel Adviseur. Het kan onder meer operationeel management, personeelsbeheer, beleidsontwikkeling en compliance omvatten.

  • Kennis van de sector

Hoewel ze als Financieel Adviseur bekend is met de financiële sector, was zij minder bekend met de specifieke uitdagingen en regelgeving waarmee woningcorporaties te maken hebben. Zij heeft extra tijd besteed aan het leren over de sector en zijn unieke dynamiek.

  • Teammanagement

Als Manager Bedrijfsvoering zal zij leiding moeten geven aan een team en effectieve managementvaardigheden moeten hebben, zoals teambuilding, coaching en conflictoplossing. Deze aspecten van leiderschap verschillen van de individuele klantrelatiebeheerrol van een Financieel Adviseur.

3. Netwerken en relaties opbouwen

Lisa wist dat een sterk professioneel netwerk van onschatbare waarde zou zijn bij het maken van haar carrièreswitch. Ze begon actief contact te leggen met professionals binnen de woningcorporatiebranche via LinkedIn, bijeenkomsten en andere netwerkevenementen. Deze relaties hielpen haar niet alleen om inzicht te krijgen in potentiële kansen, maar ook om haar cv en profiel onder de aandacht te brengen bij de juiste mensen.

4. Omscholing en certificeringen

Om haar kansen op succes te vergroten, besloot Lisa een aanvullende opleiding te volgen die relevant was voor de woningcorporatiebranche. Deze investering in haar professionele ontwikkeling gaf haar een voorsprong en toonde haar vastberadenheid om te slagen in haar nieuwe carrière.

5. Sollicitatievoorbereiding

Samen bereidden we haar sollicitaties binnen de woningcorporatiebranche grondig voor. Ze paste haar cv aan om haar overdraagbare vaardigheden te benadrukken en schreef overtuigende sollicitatiebrieven die haar passie voor de sector en haar vermogen om waarde toe te voegen, benadrukten.

Met vastberadenheid, toewijding en de juiste begeleiding heeft Lisa met succes de overstap gemaakt van een Financieel Adviseur naar een nieuwe carrière bij een woningcorporatie. Haar verhaal is een inspiratie voor iedereen die een nieuwe weg in wil slaan en bewijst dat met de juiste mindset en strategieën, elke carrièreswitch mogelijk is.

Als jij ook voor zo’n uitdaging staat en begeleiding nodig hebt bij jouw carrièreswitch, sta ik graag voor je klaar. Neem gerust contact met me op voor meer informatie over mijn loopbaancoaching.

Contact

Een aantal van de organisaties die kozen voor mijn diensten

logo area

Wil jij een gratis abonnement op mijn tweemaandelijkse ‘Updates’?

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte van persoonlijke en teamontwikkeling. Afmelden kan altijd weer.