Skip to main content
Sleutel groei

Jouw volgende carrièrestap?

Is het toevallig dat veel mensen rond hun veertigste bij me aankloppen omdat ze met hun werk in een soort vicieuze cirkel zijn gekomen? Zo ook Eric. Hij werkt nu acht jaar bij dezelfde werkgever en heeft daar al meerdere functies vervuld. Hij is toe aan verandering en groei en wil graag een nieuwe carrièrestap zetten, maar… welke?!

Droombaanprofiel

Hij vraagt zich af wat hij nu eigenlijk precies wil. Wordt het niet een keer tijd voor iets heel anders, moet het roer om? Moet hij wel bij zijn huidige werkgever blijven of moet hij op zoek gaan naar een andere? Hij wil zijn droombaan vinden maar kan niet exact formuleren hoe die eruit ziet.

Om zijn droombaan te kunnen formuleren gaan we een aantal aspecten onderzoeken. Wie is hij – wat kan hij – wat wil hij – wat houdt hem mogelijk tegen zijn dromen waar te maken (belemmeringen).

Zodra dat profiel voor Eric helder is, komt hij erachter dat zijn huidige functie op verschillende punten niet bij hem past. Hij wist natuurlijk al dat dit zijn droombaan niet was, maar hij weet nu ook waarom niet. Hij kan helder formuleren wat hij mist én wat hij wel wil.

Maakbaar

Hij gaat in gesprek met zijn leidinggevende en het blijkt dat er veel bespreekbaar is. Ze willen hem graag houden en kunnen het werk zo organiseren dat Eric de ingrediënten die hij voor zijn baan heeft vastgesteld, kan vinden in een nieuwe functie. Bepaalde werkzaamheden die hij nu doet maar waar hij absoluut geen voldoening uit haalt, worden naar collega’s geschoven die dat werk wel leuk vinden.

Door werk te doen dat aansluit bij zijn behoeften staat hij in zijn kracht en dat straalt hij uit. Hij kan daardoor excelleren in zijn werk.

De zoektocht is nuttig gebleken om te bepalen wat zijn volgende carrièrestap gaat worden. En tegelijkertijd heeft hij stappen gezet in zijn persoonlijke groei en persoonlijke effectiviteit.

Marion Muller is loopbaan- en teamcoach. Wil je – net als in dit verhaal – stappen zetten In, Door of Naar een baan? Dan kan loopbaancoaching of outplacement de oplossing zijn. https://vaartinsamenwerken.nl/persoonlijke-coaching/

Een aantal van de organisaties die kozen voor mijn diensten

Logo Jumbo

Wil jij een gratis abonnement op mijn tweemaandelijkse ‘Updates’?

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte van persoonlijke en teamontwikkeling. Afmelden kan altijd weer.