Skip to main content

TKI™ instrument

Het Thomas-Kilmann Conflict Mode Instrument (TKI™) is ontwikkeld om mensen te helpen effectiever met conflictsituaties om te gaan. Het is gebaseerd op 40 jaar onderzoek en gebruik.

Ken Thomas en Ralph Kilmann – conflictpioniers

De TKI is ontwikkeld door Ken Thomas en Ralph Kilmann, beide professor aan de Universiteit van Pittsburgh. Geïnspireerd door het Managerial Grid Model van Blake en Mouton, ontwikkelden de twee onderzoekers een handig en toegankelijk model dat mensen op elk niveau binnen een organisatie konden gebruiken om snel en effectief met conflicten om te gaan. Hun model werd ondersteund door honderden onderzoeken en werd circa vier miljoen keer verkocht. Het werd het leidende conflicthanteringsmodel.

De conflicthanteringstijlen van de TKI: bedrieglijk eenvoudig

In het Thomas-Kilmann-instrument wordt een complexe theorie over conflicthanteringstijlen teruggebracht tot een voor iedereen eenvoudig te begrijpen model. Het model gaat er vanuit dat mensen automatisch op een bepaalde manier op conflicten reageren. Deze voorkeursstijl is niet in iedere situatie de beste aanpak. Afhankelijk van de situatie; hoe belangrijk de uitkomst is en hoeveel energie iemand erin kan steken, kan iemand kiezen uit een aantal stijlen om het conflict op te lossen.

Een aantal van de organisaties die kozen voor mijn diensten

Wil jij een gratis abonnement op mijn tweemaandelijkse ‘Updates’?

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte van persoonlijke en teamontwikkeling. Afmelden kan altijd weer.