Skip to main content
Genieten van vakantie

Ontdek met deze tips hoe je met volle teugen kan genieten van je vakantie

Vakantie is fijn. En als je deze tips toepast wordt je vakantie nog veel fijner! Ontdek hoe je met volle teugen geniet van je vakantie.

Tip 1. Beleef het moment

Je kent het vast wel: Je zit aan het ontbijt, verse broodjes, kopje koffie, fijn gezelschap. Iedereen heeft het naar zijn zin. Je hebt hier zolang naartoe geleefd! Maar in plaats van te genieten van het ‘nu’, ben je met je gedachten al bij vanmiddag en vanavond. Wat gaan we doen, waar gaan we eten? Maar als je daarmee bezig bent, geniet je niet van het moment. Kijk nog eens om je heen: Wat zie je? Wat hoor je? Wat ruik je?

Tip 2. Bouw reflectiemomenten in

Vooral als je even uit je vertrouwde omgeving bent, is het goed om na te denken hoe je er nu voor staat. Een moment van bezinning en reflectie. Ga eens na waar je blij mee bent en blij van wordt. Wees je eens bewust van hoe dankbaar je bent voor wat je hebt en hoe blij je bent met de mensen om je heen. Hoe vanzelfsprekend vind jij alles?

Tip 3. Laat je planning los

Laat dat wat gebeurt gewoon eens over je heenkomen. Hou ruimte voor spontaniteit en verwacht vooral niet teveel van je omgeving. Want als je verwachtingen niet uitkomen, kun je daar last van hebben. Stel jezelf eens de vraag: kan ik dit veranderen? Nee? Loslaten dan!

Tip 4. Kom eens uit je comfort-zone

Dit vind ik zelf best een lastige. Moet je gaan doen wat je eigenlijk best eng vindt? Realiseer je dan dat steeds als je buiten je comfort-zone stapt, er persoonlijke groei ontstaat. Als je ontspannen bent op vakantie is het vaak gemakkelijker om buiten je comfort-zone te komen. Dus stap in die achtbaan, haal je duikbrevet of beklim die rotswand!

Tip 5. Voer een goed gesprek

Naast leuke dingen doen met elkaar is het ook fijn om goede gesprekken te voeren. Vraag eens wat iemand bezighoudt. Weet jij waar de ander energie van krijgt en ben je bewust wat de energievreter voor de ander is? Stel elkaar vragen en vraag door. Je versterkt zo de relaties en komt dichter bij elkaar.

Tip 6. Maak foto’s

Als je foto’s maakt ben je veel bewuster bezig met (de schoonheid van) je omgeving en worden mooie plaatjes ook in je geheugen geprint. Wanneer je de foto’s terugkijkt is het alsof je het moment opnieuw beleeft. Mooie extra tip voor een diepere beleving van je vakantie.

 

 

Fijne vakantie, maak er een onvergetelijke tijd van!

 

 

 

Een aantal van de organisaties die kozen voor mijn diensten

logo area

Wil jij een gratis abonnement op mijn tweemaandelijkse ‘Updates’?

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte van persoonlijke en teamontwikkeling. Afmelden kan altijd weer.