Skip to main content

Ontslag als nieuwe kans

Joost was directeur-bestuurder van een woningcorporatie. Vrij onverwacht werd door de RvC het vertrouwen in hem opgezegd met als gevolg dat hij met zijn 56 jaar zonder werk zat. En wat doe je dan? Je wereld stort toch in op dat moment?

Voorwaarden nieuwe baan

Goed in je vel zitten, kracht uitstralen en zelfverzekerd overkomen vind ik voorwaarden voor het vinden van een nieuwe baan. Maar zo voel je je niet als je net ontslagen bent! Gelukkig kwamen we in gesprek met elkaar en hij besloot om zich te laten coachen naar een nieuwe baan. Een luisterend oor, een steuntje in de rug: het hielp hem echt. Daarnaast gingen we aan de slag met een hele praktisch methode om te ontdekken en goed te formuleren wie hij is, wat hij wil, kan en (nog) niet kan.

Stap voor stap naar het droombaanprofiel

Stap voor stap formuleerde hij een profiel, zijn droombaanprofiel. Dat profiel legde hij als het ware op de advertenties en vacatures die hij tegenkwam. Ook in zijn netwerk kon hij zichzelf goed ‘pitchen’ en heel gemakkelijk en snel formuleren waar hij naar op zoek was. Intussen was hij natuurlijk druk op zoek naar vacatures. Hij bleef in beweging, maakte afspraken met mensen uit zijn netwerk én daarbuiten en hij solliciteerde. (Wist je dat 70% van de banen via het netwerk gevonden wordt?) Een flinke update van zijn LinkedInprofiel, een nieuwe opvallende cv en zorgvuldig gescreende motivatiebrieven gingen hem onderscheiden van de rest en hij kwam hij steeds een ronde verder. Het oefenen van sollicitatiegesprekken was onwennig maar bijzonder zinvol. “Ze stelden precies de vragen die we geoefend hadden, gelukkig had ik daarover na kunnen denken”. Er kwamen echter ook afwijzingen. Het blijft echt pittig om daar goed mee om te gaan. Maar het lukte en hij bleef volhouden.

Achteraf blij

Hij vond binnen enkele maanden een passende baan. “Ik ben achteraf blij met het ontslag, ik voel me goed en zit veel beter in mijn vel”.

Een aantal van de organisaties die kozen voor mijn diensten

logo area

Wil jij een gratis abonnement op mijn tweemaandelijkse ‘Updates’?

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte van persoonlijke en teamontwikkeling. Afmelden kan altijd weer.