Skip to main content

Tinke, adviseur kwaliteit

“Ik wilde graag mijn eigen kennis van MBTI vergroten om het nadien binnen de organisatie verder te kunnen implementeren en borgen. De MBTI®-ambassadeurstraining van Marion was erg waardevol. Ik heb geleerd op welke manieren MBTI toegepast kan worden op de werkvloer. In gesprekken met collega’s  heb ik inmiddels meermaals verwezen naar MBTI, maar ook bij vacatures en sollicitatiegesprekken is het goed van pas gekomen.

Het één op één werken vond ik prettig, er was veel ruimte voor mijn vragen en Marion nam daar ook altijd uitgebreid de tijd voor. Ook de reflectievraag aan het begin en eind van elke trainingsochtend vond ik erg waardevol. Dit laat je echt even stilstaan bij datgene wat je wil leren en wat je mee naar huis neemt.

Om het voor de volgende keer nog effectiever te maken zou het misschien waardevol zijn om na elke trainingsdag met een gerichte opdracht op pad gestuurd te worden. En die de volgende keer na te bespreken, dan kun je ook gelijk in de praktijk oefenen. Ik heb dit nu zelf gedaan en kon altijd om hulp of bevestiging vragen bij Marion. Oefening baart kunst, dus daarin kan nooit genoeg gefaciliteerd worden!

Binnen onze organisatie werken we met verschillende projectgroepen. In mijn nieuwe rol ben ik bij veel van deze projecten betrokken, waarbij ik me voornamelijk richt op het proces. Tijdens de bijeenkomsten haal ik er altijd een stukje MBTI bij, zeker op momenten waarop ik merk dat het te veel over goed en fout gaat in plaats van het zien van elkaars verschillen. Planten van kleine zaadjes, volhouden en erop aansturen dat mijn collega’s ook zelf steeds meer door de MBTI-bril gaan kijken. Ook ga ik maandelijks een MBTI reminder doorsturen, waarin ik steeds een ander stuk van MBTI belicht. Zo gaan we het komende jaar aan de slag met het teamwork en de communicatie. Dit zijn belangrijke punten binnen onze organisatie.

Hiervoor hebben we de vrijheid om hiermee te gaan spelen nodig en die is er zeker! De organisatie is de afgelopen jaren enorm veranderd, waardoor er steeds meer ruimte komt om bewust met je werk om te gaan en tijd mag (moet) steken in reflectiemomenten. Ik voel dus voldoende ruimte om hiermee aan de slag te gaan. Ik heb er vertrouwen in dat er voldoende draagvlak is onder de medewerkers. Zeker bij de nieuwere collega’s, ik merk dat zij ervoor open staan. Dat is fijn, dan kunnen zij een soort ambassadeurs worden.“

Een aantal van de organisaties die kozen voor mijn diensten

Wil jij een gratis abonnement op mijn tweemaandelijkse ‘Updates’?

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte van persoonlijke en teamontwikkeling. Afmelden kan altijd weer.