Skip to main content
Team na reorganisatie

Teamprestaties na reorganisatie

Als na een reorganisatie het stof is neergedwarreld en de “achterblijvers” hun verdriet over de vertrekkende collega’s hebben kunnen verwerken, is het tijd om weer te bouwen. Bouwen aan teams. Want teams zijn de bouwstenen voor een succesvolle organisatie. Een goed team zorgt voor positieve resultaten en een verhoogde productiviteit, zonder hierbij tijd te verliezen en kansen te missen. Vooral in tijden van verandering is het goed om je team onder de loep te nemen.

Waarom teambuilding?

Sommige teams willen hun goede resultaten verbeteren, andere teams hebben hulp nodig bij het aan de kaak stellen of voorkomen van slechte prestaties. Mijn ervaring is dat, met welk team je ook werkt, teamontwikkeling mensen inspireert om beter samen te werken zodat het succes van de organisatie wordt versterkt.

Hoe ontwikkel je een team?

Het instrument dat ik hierbij vaak inzet is MBTI (Myers-Briggs Type Indicator). Dit instrument biedt een uniek inzicht in wat mensen beweegt, zodat je snel een teamanalyse kan maken en strategieën kunt vormen voor het vergroten van teamprestaties. Met dit persoonlijkheidsinstrument als stevige onderlegger kun je teamprestaties dus snel verbeteren. De relaties en communicatie binnen teams worden zichtbaar beter. Je haalt letterlijk het beste uit jouw mensen.

Wat levert teamontwikkeling op?

  • Betere teamprestaties en resultaten
  • Energie voor medewerkers, team en organisatie
  • Effectiever gebruik van tijd en middelen
  • Gemotiveerde teams die bewust zijn van hun impact op bedrijfsresultaten
  • Efficiënte besluitvorming
  • Betere teamdynamiek en communicatie
  • Minder conflicten, betere moraal

Waarom wachten?

Als je ziet wat teamontwikkeling concreet oplevert, zou ik meteen gaan bouwen aan sterke teams. Het doet de mensen (de “achterblijvers”) zichtbaar goed als ze zich op deze manier mogen ontwikkelen. Het voelt voor hun als aandacht voor hun gevoelens van onrust en onzekerheid.

Meer weten?

Wil je weten of teamontwikkeling voor jouw team interessant is? Neem contact met me op voor een afspraak.

Een aantal van de organisaties die kozen voor mijn diensten

Wil jij een gratis abonnement op mijn tweemaandelijkse ‘Updates’?

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte van persoonlijke en teamontwikkeling. Afmelden kan altijd weer.